Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата за мониторинг към ЕК пита главния прокурор дали разследва премиера

Снимка: БГНЕС

Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която се твърди, че е свързана с премиера Бойко Борисов? Това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия. Чрез публикуваните на сайта на Европарламента 29 въпроса към българското правителство, вицепремиера, главния прокурор и заместник-правосъдния министър евродепутатите питат на какъв етап е разследването при положение че за този случай има сигнали още през м.г.

Какви мерки е предприела прокуратурата в борбата срещу корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са им обвинения и от коя партия са по-голямата част от тях, гласи друг въпрос. Евродепутатите се интересуват също за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите. Какво ще направи правителството, за да се увеличи прозрачността на собствеността на медиите, за насърчаване на плурализма и за гарантиране на безопасността на журналистите, питат още от мониторинговата група.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В 14 области на страната е подаден жълт код за горещини

В сряда , 19 юни, ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са между 16 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 33 до 38°, в столицата – 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с топъл бриз. Максималните температури на въздуха ще са в..

публикувано на 18.06.24 в 19:40

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40