Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

76-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

Трети протест, обявен за „Велико народно въстание“, е насрочен на 22 септември, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на независимостта на България. Това е 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви. Събирането на недоволните е обявено за 17 часа в центъра на столицата. Организаторите заявиха, че ще огласят своите пет главни виждания за изход от противопоставянето между протестиращите и управляващите.

В 75-тата вечер на недоволството сградата на парламента отново бе замеряна с яйца и домати, а исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера и на главния прокурор, както и честни предсрочни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ..

публикувано на 14.09.24 в 12:13

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17
Гордана Силяновска

Българският президент прие покана официално да посети Северна Македония

На неофициална среща българският президент Румен Радев е приел поканата на своя македонски колега Гордана Силяновска, да посети официално Скопие. Дата за посещението не е определена. От българска страна нямаше официално изявление след разговора в..

публикувано на 14.09.24 в 09:08