Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

76-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

Трети протест, обявен за „Велико народно въстание“, е насрочен на 22 септември, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на независимостта на България. Това е 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви. Събирането на недоволните е обявено за 17 часа в центъра на столицата. Организаторите заявиха, че ще огласят своите пет главни виждания за изход от противопоставянето между протестиращите и управляващите.

В 75-тата вечер на недоволството сградата на парламента отново бе замеряна с яйца и домати, а исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера и на главния прокурор, както и честни предсрочни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45

България е готова за реакция при ескалиране на обстановката в Близкия Изток

Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният премиер Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и служби за сигурност и следят ситуацията. Има готовност за евакуация на българските граждани...

публикувано на 19.04.24 в 09:26