Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

76-ти ден на антиправителствени протести

Снимка: БГНЕС

Трети протест, обявен за „Велико народно въстание“, е насрочен на 22 септември, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на независимостта на България. Това е 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви. Събирането на недоволните е обявено за 17 часа в центъра на столицата. Организаторите заявиха, че ще огласят своите пет главни виждания за изход от противопоставянето между протестиращите и управляващите.

В 75-тата вечер на недоволството сградата на парламента отново бе замеряна с яйца и домати, а исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера и на главния прокурор, както и честни предсрочни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полезно: Как получават пенсия българи с осигурителен стаж в България и други страни в ЕС

С влизането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007 г. се откриха много нови възможности за трудова реализация на българите в други страни-членки на ЕС. И те се възползваха. Как обаче се сумира осигурителният стаж, придобит и у нас, и в други..

публикувано на 29.03.24 в 11:25
Гвардейски представителен духов оркестър

Военни маршове и джаз за 20 години България в НАТО

Любимият на българската публика Гвардейски представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО, в който участват музиканти от различни страни-членки на алианса, ще изнесат тази вечер от 18.00 часа в..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25