Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

78-ма вечер на антиправителствен протест

Протест за чист въздух в Русе
Снимка: БГНЕС

Под наслова „Нас не ни е страх“ за 78 вечер в центъра на София се събират участниците в антиправителствения протест. 

Исканията са за оставка на премиера и главния прокурор, предсрочни избори и машинно гласуване. Подновен е и призивът за свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията, предаде кореспондент на БНР. Подробно за протеста - ТУК

В Русе на пореден протест за чист въздух излязоха жители на града, съобщи кореспондентът на БНР Ася Пенчева. Те настояват държавата да осигури мобилна станция за замерване на органични замърсители и незабавни мерки за установяване на предприятията замълсители. Иска се и оставката на еко министъра Емил Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00
Румен Радев

Тържествен водосвет на бойните знамена ще се състои в София по случай Деня на храбростта

В Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на столичния площад “Св. Александър..

публикувано на 06.05.24 в 06:00

Слънчево и топло време във втория ден на Великден

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°, а максималните – предимно между 21° и 26°, в София - около 23°. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 05.05.24 в 18:30