Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът няма да прави политически проект

Снимка: БГНЕС

Румен Радев не обмисля да започва нов политически проект, защото целта му е да подкрепя тези, които работят в полза на хората. Това стана ясно от думите му в Карнобат, където е на посещение по повод празника на града. Според Радев, все повече граждани и организации припознават държавния глава като важен фактор за реалната промяна в страната и подкрепят позициите му.

“Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тяснопартиен интерес”, заяви президентът и допълни, че ще продължава да ги подкрепя и занапред.

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. „Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочва Румен Радев, цитиран от Прессекретариата на президента.

България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, каза държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Така пък Румен Радев коментира думите на на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. „Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни президентът и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38