Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес Плевен спортува за здраве и с добра кауза

Снимка: архив

Очаква се хубаво време в съботния ден и хората в района на град Плевен могат да се  включат в две зареждащи духа събития.

Стартът на първото масово спортно мероприятие Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020”ще бъде даден тази сутрин в 10,30 ч. на плевенския площад “Възраждане”, съобщиха от общината. Целта на събитието е да приобщи деца и възрастни хора с увреждания, да промени обществените нагласи към тях и да покаже, че активният социален живот може да бъде достъпен за всеки. Лица на събитието са ултрамаратонецът Красимир Георгиев и влогърката Криси Колева, чиито каузи са свързани с ползата от активния начин на живот и от здравословното хранене.

В зависимост от възрастта, участниците в спортното събитие ще пробягат една, две или три обиколки на параклиса мавзолей "Свети Георги Победоносец" в града. Предвиден е и трикилометров крос, забавни игри и томбола с награди. В музикалната програма пък ще се включат мажоретният и танцовият състав от Центъра за работа с деца. Организатори на събитието са фондации, сдружения и социални предприятия от страната.

От Плевен днес стартира още една спортна изява - пешеходният поход “Плевен - село Тотлебен”. “Петото му издание ще премине под мотото “Да слезем от колите и да повървим пеша", каза инициаторът Емил Гашев, който е и кмет на Тотлебен.

Очаква се 23 километровия маршрут да извървят 300 души от различни поколения. Участниците идват от Плевен, София, Пордим, Левски и други близки и по-далечни селища. “Често се случва запалени туристи да научават за нашата инициатива от социалните мрежи и да идват да ни подкрепят”, каза още кметът. За да се зарадват всички на живописните места в Дунавската равнина е подготвен транспорт. Така закъсалите на пътя ще бъдат закарани до крайната точка - Тотлебен и неговия парк с езерото с водните лилии. Превоз ще има и след веселието в селото.

Сборният пункт е в 9,30 ч. при табелата "Плевен" на изхода от града в посока Гривица

Съставил: Диана Цанкова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Гърция работят за потушване пожара в граничната планина Славянка

Ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е доста тежка, обяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов. В гасенето са включени два гръцки хеликоптера, два самолета, и два български военни хеликоптера. „Много е голям фронта на пожара, много е..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Преди летните отпуски е интензивен трафика с леки коли от Румъния, Сърбия и към Турция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от „Гранична полиция". На границата с Румъния трафикът е интензивен при „Кардам" на изход за товарни автомобили. Интензивен е трафикът и за леки коли на вход и изход по..

публикувано на 28.07.24 в 10:28

Неправителствено сдружение с кампания за справянето с нерегламентираните сметища у нас

Сдружение "BG Бъди активен" отправя покана до НПО организации, спортни клубове и образователни институции с цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи във връзка с кампанията "НЕ на незаконните сметища", с фокус..

публикувано на 28.07.24 в 10:25