Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес Плевен спортува за здраве и с добра кауза

Снимка: архив

Очаква се хубаво време в съботния ден и хората в района на град Плевен могат да се  включат в две зареждащи духа събития.

Стартът на първото масово спортно мероприятие Тичай с кауза Fun Run Плевен 2020”ще бъде даден тази сутрин в 10,30 ч. на плевенския площад “Възраждане”, съобщиха от общината. Целта на събитието е да приобщи деца и възрастни хора с увреждания, да промени обществените нагласи към тях и да покаже, че активният социален живот може да бъде достъпен за всеки. Лица на събитието са ултрамаратонецът Красимир Георгиев и влогърката Криси Колева, чиито каузи са свързани с ползата от активния начин на живот и от здравословното хранене.

В зависимост от възрастта, участниците в спортното събитие ще пробягат една, две или три обиколки на параклиса мавзолей "Свети Георги Победоносец" в града. Предвиден е и трикилометров крос, забавни игри и томбола с награди. В музикалната програма пък ще се включат мажоретният и танцовият състав от Центъра за работа с деца. Организатори на събитието са фондации, сдружения и социални предприятия от страната.

От Плевен днес стартира още една спортна изява - пешеходният поход “Плевен - село Тотлебен”. “Петото му издание ще премине под мотото “Да слезем от колите и да повървим пеша", каза инициаторът Емил Гашев, който е и кмет на Тотлебен.

Очаква се 23 километровия маршрут да извървят 300 души от различни поколения. Участниците идват от Плевен, София, Пордим, Левски и други близки и по-далечни селища. “Често се случва запалени туристи да научават за нашата инициатива от социалните мрежи и да идват да ни подкрепят”, каза още кметът. За да се зарадват всички на живописните места в Дунавската равнина е подготвен транспорт. Така закъсалите на пътя ще бъдат закарани до крайната точка - Тотлебен и неговия парк с езерото с водните лилии. Превоз ще има и след веселието в селото.

Сборният пункт е в 9,30 ч. при табелата "Плевен" на изхода от града в посока Гривица

Съставил: Диана Цанкова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10

Отново валежи, на места интензивни и с гръмотевици

В четвъртък, 29. август, преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни..

публикувано на 28.08.24 в 19:45
Драгана Трифкович геополитически анализатор (ЦГСИ, Белград), Диогенис Валаванидис, директор на Центъра за защита на християнската идентичност в Белград и Василианна Мерхеб от Международния форум на православните жени

Участници в Международна конференция призоваха за спиране на гоненията срещу УПЦ пред украинското посолство в София

Да се гарантира прекратяването на грубото погазване на европейските демократични ценности и свободи, под формата на нарушаване на основните права на паството на Украинската православна църква, както и отмяна на закона за забраната ѝ – такива бяха..

публикувано на 28.08.24 в 18:02