Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София си има трамвай със сто лица

Снимка: stolica.bg

От няколко дни столичани се заглеждат в едно любопитно транспортно средство – става дума за най-обикновен стар модел трамвай, движещ се по линия №11, но покрит с рисунките на … човешки лица. „Арт трамваят“ е изрисуван от уличния художник Алекси Иванов с идеята да провокира въображението на хората. Преобразяването на превозното средство продължило почти седмица. Графити артистът сам си е финансирал материалите.

"Нарекох го 100 лица, което е заиграване с думата столица.  Наистина нарисувах над сто лица върху трамвая – на хора с различен цвят на кожата, на музиканти, хора с увреждания, зъболекар, бояджии. Общо взето, всички, които олицетворяват обществото, в което живеем", заявява Алекси пред „Дневник“. Той признава, че не подписва творбите си, защото има разпознаваем стил. От три години Алекси живее в София и работи в магазин, за да изкарва прехраната си и да си купува бои, а трамваят със стоте лица, който радва малки и големи, е неговият първи по-сериозен проект.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “Нека усърдно се молим..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41