Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.


Още от категорията

Българка превръща кафето в изкуство

С достатъчно кафе няма невъзможни неща. Кафето сутрин е неизменна част от живота на милиони хора по целия свят и едва ли има човек, който да не е опитвал поне веднъж еспресо, нескафе, фрапе или лате. Но знаете ли, че има хора, които използват кафе..

публикувано на 07.02.21 в 09:35

Шоуто „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще бъде показано през февруари

Пет безплатни прожекции на шоуто „Царевград Търнов – звук и светлина“ ще се проведат през февруари. За това съобщиха от общинската туристическа агенция в град Велико Търново. На прожекциите ще могат да се насладят както местните жители, така и..

публикувано на 06.02.21 в 06:40

Париж от 30-те години на м.в. оживява в платна на български художници

Чрез своеобразно пътуване във времето софийската галерия “Васка Емануилова” ни връща в Париж от 30-те години на миналия век – видян през очите на художници от т.нар. българска колония.  Изложбата “Срещи в Париж” представя пътуване на група родни..

публикувано на 06.02.21 в 05:50