Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.


Още от категорията

165 години от основаването на първото читалище в България

Днес се навършват 165 години читалищно дело в България. На този ден през 1865 г. в гр. Свищов е основавано първото българско народно читалище по инициатива на Емануил Васкидович, Георги Владикин, Христаки Филчов и Димитър Начович.  В него са учредени..

публикувано на 11.02.21 в 09:00
София, 2006 г. Тогавашният престолонаследник и настоящ крал на Испания Фелипе и съпругата му Летисия на официалното откриване на института

15 години от откриването на института "Сервантес" в София

Днес се навършват 15 години от официалното откриване в София на представителство на испанския институт "Сервантес". На церемонията през 2006 г. присъстват президентът на България Георги Първанов, престолонаследникът на Испания принц Фелипе, генералният..

публикувано на 10.02.21 в 13:59
Мария Бакалова

Мария Бакалова спечели наградата на Лондонските кинокритици

Българката Мария Бакалова спечели наградата за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици за филма "Борат 2", съобщи в. "Гардиън". Тя измести в надпреварата Елън Бърнстин ("Да намериш отново себе си") и Аманда Сайфред ("Манк")...

публикувано на 08.02.21 в 11:48