Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

„Рибни фантазии“ на “Фестивала на дунавската кухня” в Русе

Снимка: архив

Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.

Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде  представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В половината области на България е подаден жълт код за валежи от сняг и дъжд

В понеделник минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 °. В София ще е около минус 3°. В Северна България максималните температури ще са почти без дневен ходот минус 3° до 0°. Максималните температури в Южна Българияще са между 2 и 7°,..

публикувано на 16.02.25 в 17:27

Почетоха паметта на Алексей Навални

Една година от смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални беше отбелязана с панихида в храма “Св. Неделя” в София. Инициативата е на движението "За свободна Русия", което е сдружение на руски имигранти в България. На 16 февруари 2024 г...

публикувано на 16.02.25 в 17:22

Български учени ще пренесат живи риби от Антарктида в Пловдив

Кристиян Владов и Стефан Кюркчиев от Природонаучния музей в Пловдив работят по проект за транспортиране на живи риби от Южния полярен кръг до България. Целта е да се създаде антарктически аквариум в Пловдив, където посетителите – от ученици до..

публикувано на 16.02.25 в 13:31