Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствениците на заведения обмислят дали да излязат на протести

Снимка: БГНЕС

Браншовите организации на собствениците на заведения решават дали да започнат протести заради затварянето на нощните клубове и дискотеки. 120 000 души са заплашени да останат без работа и доходи в условията на кризата, ако не бъде постигнат компромис с властта, казват те.  

Бизнесът напомня, че засилените проверки през последните дни са доказвали, че няма съществени и масови нарушения. От Сдружението на заведенията обявиха, че ще искат оставки на кметове, подписали заповедите за затваряне, предаде БТА.

След повторното затваряне има клубове, които вече няма да отворят, било то заради икономическия удар от пандемията или заради липсата на сигурност, казва Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Още по темата - четете ТУК



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тревожни данни на ООН за употребата на алкохол и цигари сред учениците

13% от момчетата и 11% момичетата на 11-годишна възраст в България са пушили поне една цигара за последните 30 дни, съобщи БГНЕС, като се позова на доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст. 17% от момчетата до 13 години..

публикувано на 26.04.24 в 14:27

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас (или на територията на ЕС), могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Очакванията са разпространението на коклюш да отшуми в края на 2024 г.

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш..

публикувано на 26.04.24 в 12:05