Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови гръцки мерки ограничават трафика през ГКПП Кулата - Промахон

Снимка: БГНЕС

Българското външно министерство предупреждава, че от 3 ноември, заради въведени нови противоепидемични мерки в Гърция ще бъде засегната работата на българо-гръцкия граничен пункт Кулата-Промахон, поемащ основния и транзитния трафик между двете страни.

От 3 ноември в окръзите Серес и Солун се забранява излизането навън от 21:00 до 05:00 часа. Новите мерки са в сила от 06:00 часа и ще важат 2 седмици.

Пунктът Кулата-Промахон е в окръг Серес и вероятно новите ограничения ще засегнат работа му, предупреждава външното министерство. Сега забраната за преминаване на „Промахон“ е от 00:30 ч. до 5:00 ч., с изключение за товарните превози.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай..

публикувано на 20.07.24 в 09:00

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41