Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри нови средства за справяне с пандемията

Над 50 % от българите одобряват действията на правителството за справяне с пандемията

Снимка: facebook.com/boyko.borissov.7

Изправяме целия потенциал на здравната система срещу коронавируса. Осигурихме още 41,4 млн. евро за изпълнение на допълнителни мерки срещу Covid-19. Вече има единен медицински протокол на действие. Включихме и личните лекари. Но най-важното е хората да продължат да се пазят, призова премиерът Бойко Борисов. 

Пари има, осигурени са! Работете с пълна мощност, каза Борисов на правителственото онлайн заседание, предаде БГНЕС. Премиерът изиска от здравния министър да се осигури и възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, но и в страната, от преболедувалите Covid-19, защото това е начин да се помогне на новозаболели. 

53,6% одобряват действията на правителството срещу пандемията

Над половината от пълнолетните българи заявяват, че спазват стриктно общоприетите мерки срещу коронавируса. Съобразяване с тях са декларирали още 37%, сочи национално проучванена агенция „СОВА ХАРИС“ от ноември, цитирано от в. "Труд". 11% от анкетираните признават, че не спазват предписанията или не могат да преценят. Всеки 10-ти се обявава против ограниченията. За по-строги мерки се застъпват малко над 1/3 от анкетираните, докато 2/3 смятат, че нови мерки не са необходими.
От изследването става ясно също, че спестяванията на повече от половината запитани се топят в кризата, а за 40% положението може да се влоши до степен да не могат да се издържат. 40% не одобряват действията на правителството по отношение кризата с Covid-19, докато над 53% ги одобряват. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи срокът за регистрация на партиите за изборите

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия заявления за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или за народни представители. Това предаде БТА, позовавайки се на..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41