Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните партньори спорят за минималната заплата през 2021 г.

Снимка: Ани Петрова

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание на 19 ноември 2020 г., четвъртък, от 11.00 ч. за обсъждане проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на минималната работна заплата за страната, съобщи правителствения пресцентър. На срещата участие се очаква да вземат представители на държавната власт, работодателските организации и синдикатите.

Част от работодателите искат замразяване на минималната заплата с аргумента, че БВП през 2020 г. спада заради кризата. Според правителството вдигането на минималната заплата от 312 на 332 евро е антикризисна мярка, която ще увеличи потреблението и постъпленията в бюджета
.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49