Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по историческите въпроси ще заседава на 3 и 4 декември

Снимка: REUTERS

Новото заседание на съвместната българо-македонска комисия по спорните исторически въпроси ще е онлайн на 3 и 4 декември. След ветото на България се засилиха негативните коментари към съвместната експертна комисия по историческите въпроси. Вече има натиск върху комисията да бъдат прекратени разговорите.

Обществото е разочаровано и гневно заради постъпката на България, заявява македонският съпредседател на комисията Драги Георгиев, цитиран от вестник "Слободен печат". Професорът оценява исканията на България като абсолютно неприемливи за македонците. Той смята, че политическата ситуация ще влияе на работата на съвместната историческа комисия, но тя трябва да продължи, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34