Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българската Коледа“ ще помогне на деца с хронични заболявания

Снимка: БТА

Започна осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което ще бъде посветено на децата с хронични заболявания. Президентът Румен Радев обяви началото й в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. д-р Иван Митев". "Искрено вярвам, че именно в най-тежки моменти солидарността е още по-голяма. Затова нека не забравяме нашите деца, които имат нужда от подкрепа точно сега", каза президентът Радев.

През кампания 2019-2020 г.г. бяха събрани 2 460 000 лева, които подпомогнаха лечението на стотици деца с тежки заболявания и увреждания и бе закупена скъпоструваща медицинска апаратура. 

"Българската Коледа" - кампанията за набиране на средства за болни български деца, стартира по идея на президента Георги Първанов през 2003 г. и се реализира за първи път през 2004 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38