Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският имотен пазар се съвзема от кризата

Снимка: БГНЕС

Имотните сделки в София нарастват с 20% през септември спрямо 2019 г., а в цялата страна с 13%. Имотният пазар се съвзе след удара през пролетта, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на тридневното виртуално изложение за строителство, иновации, недвижими имоти и инвестиции - “Форум Реал”.

Фандъкова напомни оценката на кредитните агенции, която за София е със стабилна перспектива и кредитен рейтинг, равен на държавния. Това дава възможност за по-добри условия при финансиране на приоритетните столични проекти за разширяване на метрото, довършването на системата за управление на отпадъци и изграждането на 10 стратегически обекта за облекчаване на трафика, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предупреждение за опасни горещини е подадено за цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 17° и 25°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 10.07.24 в 19:10
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20