Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на БНБ Димитър Радев е „Банкер на годината“

Димитър Радев
Снимка: БТА-архив

Управителят на Българска народна банка БНБ Димитър Радев получи голяма награда по случай Денят на банкера. Отличието „Банкер на годината 2020” му бе връчено от главният редактор на в. "Банкеръ" Бистра Георгиева. Гуверньорът на БНБ е награден като признание за присъединяването на България към чакалнята на еврозоната, предаде БНТ.

"Това е признание, което приемам не само в личен план, но и като признание за онова, което целият банков сектор направи през изминалата година. Имам предвид не само влизането в Банковия съюз и във Валутния механизъм, но и всичко това, което извършиха колегите в банковия сектор за преодоляване на последиците от кризата", каза при церемонията управителят на БНБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров

Изтеглиха номерата на машините, за да бъдат удостоверени за вота на 27 октомври

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление,..

публикувано на 20.09.24 в 11:48

Председателят на македонския парламент прие новия български посланик в Скопие

Успешна и ползотворна работа в страната е пожелал председателят на парламента в Северна Македония Африм Гаши на новоназначения посланик на България в Скопие Желязко Радуков на среща в сградата на събранието. "Самата среща изпраща послания за..

публикувано на 20.09.24 в 09:12
Матео Пиантедози

По съседски: Събития с балкански адрес

Италия отваря два центъра за мигранти в Албания Италия ще отвори през октомври първия от двата си центъра за мигранти на територията на Албания. Това съобщи италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедози, предаде АНСА. Двете страни..

публикувано на 20.09.24 в 09:10