Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на БНБ Димитър Радев е „Банкер на годината“

Димитър Радев
Снимка: БТА-архив

Управителят на Българска народна банка БНБ Димитър Радев получи голяма награда по случай Денят на банкера. Отличието „Банкер на годината 2020” му бе връчено от главният редактор на в. "Банкеръ" Бистра Георгиева. Гуверньорът на БНБ е награден като признание за присъединяването на България към чакалнята на еврозоната, предаде БНТ.

"Това е признание, което приемам не само в личен план, но и като признание за онова, което целият банков сектор направи през изминалата година. Имам предвид не само влизането в Банковия съюз и във Валутния механизъм, но и всичко това, което извършиха колегите в банковия сектор за преодоляване на последиците от кризата", каза при церемонията управителят на БНБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕК: България закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване

България значително закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), се казва в доклада за страната ни, изготвен от Брюксел, за 2024 г., предаде БНТ. ПВУ на България е в размер на 5.689 млрд. евро безвъзмездни средства...

публикувано на 19.06.24 в 17:56

Социалната пенсия за старост става 307,07 лв. от 1 юли

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши служебното правителство на днешното си заседание. Повишаването на социалната пенсия ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй..

публикувано на 19.06.24 в 16:00

7 партии в новия парламент, 7 гледища за бъдещото управление

От разединението страда държавността. Българският избирател иска промени, а задача на политиците е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано. Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно. С това послание най-възрастният..

обновено на 19.06.24 в 12:14