Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският университет е на 48-мо място в престижна класация

Снимка: Ани Петрова, БНР

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на 48-мо място и е сред първите 12% от най-добри университети в последната международна класация - QS World University Rankings: EECA Region. В листата са над 400 висши училища от Източна Европа и Централна Азия. През 2020 г. в класацията са включени още 52 нови университета, предаде БТА.

Общо класираните български университети са 7, като само Софийският е сред първите 50. Университетът повишава представянето си в категориите: репутация сред академичната общност; репутация сред работодателите; брой студенти; брой служители с докторска степен; брой международни студенти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “Нека усърдно се молим..

публикувано на 25.08.24 в 15:52