Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ - послание за благодарност и надежда

4
Снимка: Национален военноисторически музей (НВИМ)

Рисунките на стотици деца от България и чужбина ще стоплят днес сърцата на медицинските работници на първа линия от 4 софийски болници. „В рамките на две седмици деца от цялата страна и от чужбина изпращаха свои рисунки на коледна тема, предназначени за героите на днешния ден – медиците, голяма част от които няма да са със своите близки на празника. Послания за надежда и благодарност към хората, които се грижат за нашето здраве, пристигнаха от цяла България и от различни краища на света – Белгия, Великобритания, Гърция, Испания, САЩ и Франция” - съобщи екипът на Националния военноисторически музей (НВИМ), организатор на инициативата.



На 22 декември творбите на малчуганите ще бъдат предадени на лекарите, медицинските сестри и санитарите
от Военномедицинска академия, Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, Университетска болница „Александровска“ и СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“.



Събрала в рисунките неподправената обич, искреността и мъдростта на децата, инициативата „Нарисувай Коледа за героите в бяло“ изпраща послание за благодарност и надеждата за бъдещето към всички, които в тези месеци на изпитания, се грижат за нашето здраве.



На Коледа – празника, който символизира раждането на новото, на спасението и надеждата, всички рисунки ще бъдат представени в онлайн изложба на сайта на НВИМ и в профилите на Музея в социалните мрежи




Редактор: Елена Каркаланова
Снимки: НВИМ

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25