Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кулминация на благотворителната инициатива „Българската Коледа"

| обновено на 26.12.20 в 15:35
Снимка: bgkoleda.bg

В края на традиционния благотворителен спектакъл "Българската Коледа", даренията достигнаха близо 700 хиляди евро. В празничната вечер на Рождество Христово, осемнадесетото издание на инициативата, под патронажа на Президента на Републиката се излъчи пряко в ефира на БНР и БНТ. 
Целта на инициативата „Българската Коледа“ е да събира средства за подпомагане на лечението и рехабилитацията на стотици български деца с различни заболявания.

Участниците в концерта, който тази година за първи път бе излъчен на запис, се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания - нека превърнем надеждата в реалност“. 18-ото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на ноември 2021 година.

"Тази година отново ще бъдем заедно, макар и разделени физически, защото тъкмо тази година осъзнахме колко е важно да сме силни в солидарността и отговорността си", заяви президентът Румен Радев и изрази вярата си, че в най-тежки моменти солидарността е още по-голяма.

Предходното 17 издание на "Българската Коледа" събра близо 2,5 милиона лева от дарения. Със средствата беше подпомогнато лечението на 500 деца с тежки заболявания, а 15 лечебни заведения в страната получиха медицинска апаратура.


Още от категорията

Египет въвежда изискване за QR код в сертификата за PCR тест

От 18 юни 2021 г. египетските власти ще изискват в представяния от пристигащите сертификат за негативен PCR тест да се съдържа задължително QR код вместо печат от лабораторията, извършила изследването . Без QR код документът няма да се признава за..

публикувано на 17.06.21 в 18:14

Еврокомисар Стела Кириакиду призова българите да се ваксинират

България ще получи от Европейската комисия методология за оценка на броя на хората в страната, които вече са се срещали с вируса. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, на съвместен брифинг с еврокомисаря по въпросите на..

публикувано на 17.06.21 в 16:32

Първи случай в страната на индийския вариант на коронавирус

За първи случай в България на индийския вариант на коронавируса съобщи Националният център по заразни и паразитни болести. Пробата е на пациент от Плевен, млад мъж с право на временно пребиваване в страната. Той не е декларирал пътуване в чужбина,..

публикувано на 17.06.21 в 12:17