Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция затяга противоепидемичните мерки до 11 януари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въвежда пълна карантина до 11 януари, информира кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

На извънреден брифинг говорителят на правителството Стелиос Пецас съобщи за строги забрани, които влизат в сила от 06:00 часа на 3 януари.

Спира се продажбата на стоки с предварителна заявка от магазините за търговия на дребно, както и работата на книжарниците, фризьорските и козметичните салони, автосервизите. Забраняват се също ловът и риболовът. Остават отворени само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции.

Вечерният час се връща във времето от 21:00 часа до 5:00 часа, като излизанията са разрешени само по спешност и за работа.

Мерките са насочени към овладяване на заразата преди да отворят всички училища на 11 януари.

Не се променят правилата за влизане в Гърция, но заедно с изискването за наличието на отрицателен тест за Covid-19 преди пристигането, на всички влизащи в страната се прави и бърз тест на границата. Задължителна е и тридневната карантина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

България днес - 8 август 2024 г.

Темите в "България днес" ще ни заредят с ведрина и доза патриотизъм – срещаме ви с някои от децата, отличени за  творческите си интерпретации на тема "Моят корен български". Доколко България е важно понятие за българчетата в района на Париж ще разберем от..

публикувано на 08.08.24 в 19:00

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53