Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция затяга противоепидемичните мерки до 11 януари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въвежда пълна карантина до 11 януари, информира кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

На извънреден брифинг говорителят на правителството Стелиос Пецас съобщи за строги забрани, които влизат в сила от 06:00 часа на 3 януари.

Спира се продажбата на стоки с предварителна заявка от магазините за търговия на дребно, както и работата на книжарниците, фризьорските и козметичните салони, автосервизите. Забраняват се също ловът и риболовът. Остават отворени само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции.

Вечерният час се връща във времето от 21:00 часа до 5:00 часа, като излизанията са разрешени само по спешност и за работа.

Мерките са насочени към овладяване на заразата преди да отворят всички училища на 11 януари.

Не се променят правилата за влизане в Гърция, но заедно с изискването за наличието на отрицателен тест за Covid-19 преди пристигането, на всички влизащи в страната се прави и бърз тест на границата. Задължителна е и тридневната карантина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40