Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция затяга противоепидемичните мерки до 11 януари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въвежда пълна карантина до 11 януари, информира кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева.

На извънреден брифинг говорителят на правителството Стелиос Пецас съобщи за строги забрани, които влизат в сила от 06:00 часа на 3 януари.

Спира се продажбата на стоки с предварителна заявка от магазините за търговия на дребно, както и работата на книжарниците, фризьорските и козметичните салони, автосервизите. Забраняват се също ловът и риболовът. Остават отворени само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции.

Вечерният час се връща във времето от 21:00 часа до 5:00 часа, като излизанията са разрешени само по спешност и за работа.

Мерките са насочени към овладяване на заразата преди да отворят всички училища на 11 януари.

Не се променят правилата за влизане в Гърция, но заедно с изискването за наличието на отрицателен тест за Covid-19 преди пристигането, на всички влизащи в страната се прави и бърз тест на границата. Задължителна е и тридневната карантина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10