Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призив да се дадат ваксини и на страните от „Източното партньорство“

Снимка: архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заедно с колегите й от още 12 страни в ЕС, призоваха Еврокомисията да подпомогне с ваксини и страните от Източното партньорство. Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна трябва както страните от Западните Балкани да получат помощ от ваксини, съобщи българското външно министерство.

В писмото до Брюксел се казва, че границите на общността няма да бъдат защитени, ако не се разшири подкрепата към страните съседи.  Убедени сме, че усилията ни ще бъдат оценени от правителствата и от гражданите в страните от Източното партньорство и ще увеличат видимостта на геополитическите усилия на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златомир Дьовленски

В Пловдив арестуваха председателя на НД "Русофили“

Златомир Дьовленски, председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, съобщи БНТ. Информацията е потвърдена от Иван Петков, депутат и секретар на парламентарната..

публикувано на 08.07.24 в 15:23

Фондация “За един чист живот” предлага едномесечна терапия за деца, пробвали опиати

Фондация “За един чист живот” от днес започва четириседмичен терапевтичен курс, в който деца, пробвали опиати, ще могат да комбинират лечебните занимания с развлекателни дейности. Неправителствената организация провежда информационна кампания за..

публикувано на 08.07.24 в 07:00
Галин Цоков

МОН започва разговори за промяна в образователната система

Министерството на образованието и науката ще обсъди с депутати от различни парламентарни групи визия за промяна в образователната система, която да послужи на следващия редовен кабинет, заяви пред БНР служебният образователен министър Галин Цоков...

публикувано на 08.07.24 в 06:00