Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия удължи затварянето на страната до 9 февруари

Снимка: Pixabay

Нидерландските власти обявиха продължаване на пълното затваряне (локдаун) на кралството до 9 февруари 2021 г. заради разпространението на коронавируса, предупреди българското външно министерство.

Запазва се изискването за всички пътници, включително българските граждани, да представят негативен PCR тест направен до 72 часа преди пристигането. Остава и задължението за попълнена декларация за наличието на негативен тест за COVID-19 при влизане в страната.

Обръща се внимание, че изискването за представяне PCR тест за коронавирус важи и за транзитно преминаващите през летищата и пристанищата на Нидерландия. След пристигане в страната продължава да е в сила и 10-дневната силно препоръчителна карантина в домашни условия.

Остава и препоръката да не се предприемат пътувания до края на март 2021 г., освен ако не е крайно наложително по семейни или икономически причини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Парламентът окончателно отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на енергийния пазар. Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7..

публикувано на 25.04.24 в 19:05