Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Черьомин от правителството на Москва посети Варна

Снимка: chernomore.bg

В рамките на визитата си във Варна Сергей Черьомин, министър от правителството на Москва, отговарящ за външноикономическите и международните отношения, поднесе цветя пред паметника на граф Игнатиев в черноморската ни столица. 
Пред журналисти той е казал, че към руската ваксина срещу Covid-19 проявяват интерес и страни от ЕС, сред които е Унгария, предаде кореспондентката ни Даниела Стойнова. 
„Всичко опира до проблема със сложното сертифициране на ваксината. Тук, според мен, проблемът не е толкова на техническо, колкото на политическо или търговско ниво. Надявам се обаче, че разумът ще победи, защото главната задача на всяко правителство е да се грижи за здравето на населението, а не за това, къде е произведена ваксината“, е посочил Черьомин.
Вчера той е провел среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, с която са били обсъдени възможностите за укрепване на икономическите и културните връзки между столиците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54