Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скиорът Алберт Попов с първи точки на Световната купа в Австрия

Снимка: БФ Ски

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов направи изключително представяне на слалома за Световната купа във Флахау (Австрия) и показа на цял свят, че мястото му е сред най-добрите в дисциплината, съобщават от Българската федерация по ски. Българинът зае 16 място и взе първите си точки за сезона.

Аби, както го наричат приятелите и феновете му, беше 27-и след първия манш, но във втория даде седмо време и така се изкачи до 16-ата позиция в крайното класиране и успя да спечели 15 точки. С тях той вече е 34-и в генералното подреждане за малката купа. След него във Флахау останаха големите звезди Хенрик Кристоферсен и Михаел Мат.

„Благодаря на страхотния екип, с който дълго време се борехме да покажем това, което можем и за което сме работили в последната година! Силно вярвам, че това е само началото, написа в страницата си във Фейсбук Алберт Попов. А ТУК можете да видите и видеообръщението му към почитателите на ските.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40