Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Болшой театър“ ще гостува в София на 5 ноември

Снимка: БГНЕС

Солисти на Болшой театър идват в София за оперен гала спектакъл. Събитието, което бе отменено заради противоепидемични мерки, ще се състои на 5 ноември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите. По думите им водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет пристигнат за първи път у нас, за да представят произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт.

Те ще изпълнят фрагменти от най-популярните опери – „Тоска“, „Травиата“, „Турандот“, „Бохеми“, „Риголето“, „Кармен“. Трупата на Болшой наброява над 900 изпълнители – певци, балетисти, музиканти , институцията е удостоена с всички най-престижни отличия, предаде БТА.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00