Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенският университет е готов да посрещне повече от 3000 нови студенти

Снимка: dunavmost.bg

През изминалата 2020 г. Русенският университет „Ангел Кънчев“ е натрупал сериозен опит в електронното обучение. Това му дава основание за следващата учебна година да приеме повече от 3000 студенти на държавна издръжка в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, предаде БТА. Желаещите могат да кандидатстват в 48 специалности от 23 професионални направления в седем области на висшето образование.

Допълнително за завършилите средно образование е обявен и прием за специалността "Дигитален мениджмънт и иновации" в дистанционна платена форма на обучение. Сред новите специалности е тази на "Лекарски асистент", в която първите студенти бяха приети през миналата година. Създадена е и специалност "Транспортна и земеделска техника"- за нуждите на българската общност в Тараклия и Молдова, откъдето висшето ни училище вече обучава студенти. Русенският университет осигурява възможност за предварително онлайн кандидатстване с гарантиран прием за една избрана специалност, в редовна форма на обучение. За целта платформата - Error! Hyperlink reference not valid. е надградена с полето "Запазване на място в желана специалност". Опцията ще бъде активна до 1 юли тази година.

Съставил : Дарина Григорова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01

Тревожни данни на ООН за употребата на алкохол и цигари сред учениците

13% от момчетата и 11% момичетата на 11-годишна възраст в България са пушили поне една цигара за последните 30 дни, съобщи БГНЕС, като се позова на доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст. 17% от момчетата до 13 години..

публикувано на 26.04.24 в 14:27