Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на болницата в Исперих вече е с българско гражданство

Снимка: justice.government.bg

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар, предаде БТА. На церемонията присъстваха здравният министър проф. Костадин Ангелов и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Проф Ангелов коментира, че с този акт българският народ иска да изкаже благодарността си към д-р Заргар. „Увеличаваме редиците си с още един български лекар“, каза министърът.

Д-р Заргар заяви, че за него това е „голяма чест и отговорност“. Той благодари на 7 000 българи от Разградско, подписали се в негова подкрепа. И каза, че иска да направи така, че България никога да не се срамува от него. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01