Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на четвъртфинал в Австралия след победа над световния №3

Снимка: БТА

Звездата на българския тенис Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия след победа над миналогодишния вицешампион и трети поставен Доминик Тийм. Нашият тенисист надви австриеца в три сета с 6:4, 6:4, 6:0 за близо два часа игра. "Това беше един от мачовете, през които трябваш да преминеш през сезона. Днес беше ден, в който всичко ми се получаваше. Успях да запазя концентрация, защото играх срещу един невероятен съперник. Щастлив съм, че достигнах до четвъртфиналите", заяви победителят. За място на полуфиналите Григор Димитров ще играе срещу дебютанта Аслан Карацев ок Русия, отстранил канадеца Феликс Оже-Алиасим.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55