Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийски зимен фестивал събира талантливи български младежи

Снимка: bgolympic - архив

Две планини стават домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България в белите спортове. Арена за надпреварата стават планината Осогово (петък и събота) и Чепеларе в Родопите (неделя), а спортовете са алпийски ски, сноуборд и ски-бягане. Очакват се близо 350 участници от 11 до 16 години, съобщава на сайта си Българският олимпийски комитет. 

Зимният фестивал се провежда девета година под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“ от Българския олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Каменова

Европейска титла за Светлана Каменова в бокса

Светлана Каменова спечели първата си европейска титла на шампионата по бокс в Белград. В категория до 57 кг състезателката, която след по-малко от три месеца ще участва на олимпиадата в Париж, победи рускинята Дария Абрамова. Още една българка –..

публикувано на 28.04.24 в 09:36
По трасето в Стара планина

740 бегачи се състезават в планинския маратон Коджа кая

Рекорден брой участници от осем държави застават днес на стартовете на планинския маратон Коджа кая. Домакин на шестото му издание е село Билка, разположено в източната част на Стара планина. По традиция маратонът започва с изгрева на слънцето и..

публикувано на 28.04.24 в 07:00
Боряна Калейн

Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Другата българка – Никол Тодорова, се класира на тринайсето място при дебюта си на състезание от подобен ранг. Титлата извоюва световната..

публикувано на 27.04.24 в 16:57