Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева – почетна гражданка на Пловдив

Соня Йончева и Богомил Грозев
Снимка: plovdiv-press.bg

Световно известното българско сопрано Соня Йончева стана почетен гражданин на Пловдив, съобщи директорът на Общинския институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев. Така певицата се нареди сред най-младите именити пловдивчани, заслужили голямото признание.

Публиката в България вече е в очакване на предстоящата в края на лятото съвместна изява на Соня Йончева и Пласидо Доминго. На 31 август те ще излязат на специално построена сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ в София, за да изпълнят арии и дуети от прочути опери.

В най-скоро време обаче ценителите на вечната музика могат да се насладят на изпълненията на оперната дива по време на наградите Victoire de la Musique във Франция (24.02), a на 27 февруари Йончева ще изнесе рецитал за поредицата „Звездите на Метрополитън опера на живо“. Концертът ще бъде заснет в залата на библиотеката на манастира „Шусенрид“ в Югоизточна Германия.

Още от категорията

Графа и Михаела Филева с лятна „Адженда“

Празен ден в графика (адженда), летен плаж, шум на вълни, любов, танци… Автор на музиката и текста, Владимир Ампов – Графа не за пръв път се отдава на подобни мечти. Този път го прави в дует с талантливата Михаела Филева. Песента има и клип, заснет,..

публикувано на 03.08.21 в 12:15
Снимка: Facebook/Стефан Вълдобрев „Обичайните заподозрени“

„Жълт код“ – новият албум на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

„Животът ми не е игра в извънредно положение… няма да се крия от всякакви прогнози… Да бъде както беше досега, както беше миналото лято – мечтая за това…“ Песента е от „Жълт код“ – новия албум на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“...

публикувано на 02.08.21 в 11:52

Мирослава Кацарова: „Теменужена“ е нова версия на мен самата

Лято, нежност, боса нова и танц, меланхолия, преплетена с морски бриз…това са все асоциации, които човек може да направи, докато слуша „Теменужена“ – новия албум на Мирослава Кацарова. „Теменужена“ е и едно от заглавията в колекцията, име, което..

публикувано на 29.07.21 в 10:25