Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева – почетна гражданка на Пловдив

Соня Йончева и Богомил Грозев
Снимка: plovdiv-press.bg

Световно известното българско сопрано Соня Йончева стана почетен гражданин на Пловдив, съобщи директорът на Общинския институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев. Така певицата се нареди сред най-младите именити пловдивчани, заслужили голямото признание.

Публиката в България вече е в очакване на предстоящата в края на лятото съвместна изява на Соня Йончева и Пласидо Доминго. На 31 август те ще излязат на специално построена сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ в София, за да изпълнят арии и дуети от прочути опери.

В най-скоро време обаче ценителите на вечната музика могат да се насладят на изпълненията на оперната дива по време на наградите Victoire de la Musique във Франция (24.02), a на 27 февруари Йончева ще изнесе рецитал за поредицата „Звездите на Метрополитън опера на живо“. Концертът ще бъде заснет в залата на библиотеката на манастира „Шусенрид“ в Югоизточна Германия.

Още от категорията

Васко Василев свири Вивалди под върховете на Пирин

Въпреки пандемията, Васко Василев дойде от Валенсия до България, за да свири под върховете на Пирин „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди , пр едаде БТА.  Изпълнението е по повод Световната купа в гигантския слалом за мъже на 27 и 28 февруари и..

публикувано на 26.02.21 в 20:06

Пианистката Дора Делийска ще изпълни българска музика по телевизия ARTE

На 26 февруари, от 20 ч. българско време, Дора Делийска ще участва в епизод на предаването Europe@Home на телевизия ARTE – европейски телевизионен канал за култура. Идеята на тази поредица е в 27 вечери да бъдат представени 27-те държави-членки..

публикувано на 25.02.21 в 18:12

Диригентът Саша Гьотцел представя виенска музика със Софийската филхармония

В предстоящия концерт на Софийската филхармония /25.02/ ще чуем произведения от австрийски композитори, представители на различни епохи - Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор от Моцарт и Симфониета за камерен оркестър, оп. 23 от Александър..

публикувано на 23.02.21 в 10:41