Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще гласува да прекрати заседанията след 8 март

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще прекрати редовните си пленарни заседания от 8 до 24 март, предвижда проект на решение на управляващата партия ГЕРБ, предаде БТА. Очаква се решенето да се гласува на 24 февруари.

Това е обичайна практика, за да не се превръща парламентарната трибуна в място за предизборна агитация преди 4 април. За времето, в което парламентът няма да заседава, ще се провежда писмен парламентарен контрол. При нужда председателят на парламента може да свиква депутатите извънредно.

На 25 март депутатите ще се събират за последно, като единствената точка в дневния им ред ще бъде закриване на 44-то Народно събрание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

80 години от преврата на 9 септември 1944-а и смяната на обществения строй в България

На 9 септември се навършват 90 години от преломното събитие, което бележи края на Царство България. В разгара на Втората световна война, когато Съветската армия преминава в настъпление след битката при Сталинград, и достига до Румъния през август..

публикувано на 09.09.24 в 13:16

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10
Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се..

публикувано на 09.09.24 в 08:30