Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобриха перспективата пред кредитния рейтинг на ББР

Снимка: архив

Международната рейтингова агенция „Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие (ББР) на 3 пъти 'B' и повиши перспективата му от стабилна на положителна, съобщи агенцията. Промяната на перспективата в рейтинга на ББР следва аналогичната промяна на перспективата в кредитния рейтинг на България, който бе повишен на положителна перспектива на 19 февруари, предаде БТА.

Като аргумент за промяната се изтъква високата вероятност за подкрепа на банката от българската държава, главно поради почти пълната държавна собственост върху банката и финансирането, осигурявано или гарантирано от държавата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фондация “За един чист живот” предлага едномесечна терапия за деца, пробвали опиати

Фондация “За един чист живот” от днес започва четириседмичен терапевтичен курс, в който деца, пробвали опиати, ще могат да комбинират лечебните занимания с развлекателни дейности. Неправителствената организация провежда информационна кампания за..

публикувано на 08.07.24 в 07:00
Галин Цоков

МОН започва разговори за промяна в образователната система

Министерството на образованието и науката ще обсъди с депутати от различни парламентарни групи визия за промяна в образователната система, която да послужи на следващия редовен кабинет, заяви пред БНР служебният образователен министър Галин Цоков...

публикувано на 08.07.24 в 06:00

Горещините продължават

В понеделник ще бъде слънчево и горещо. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – 33°-34°. Над планините ще бъде слънчево със слаб вятър..

публикувано на 07.07.24 в 18:30