Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин оглави европейската трудова и социална фондация

Снимка: БГНЕС

Ивайло Калфин е избран за изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд, базирана в Дъблин, Ирландия. Процедурата по произбор е продължила година и половина и при конкуренция на 100 кандидати за поста. 

„Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд е една от онези организации, които се управляват от правителствата и социалните партньори. Всяка една страна има по трима представители – на правителството, на синдикатите и на работодателите. В случая на България, това са представители на Българската стопанска камара и на КНСБ. От трите места получих подкрепа и мисля, че този път беше много ясна. Този избор няма нищо общо с политическите отношения в страната. Подкрепата ми бе изцяло в личен план”, уточни Ивайло Калфин в интервю за програма „Хоризонт” на БНР.

Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд е най-старата евроагенция, създадена през 1975 г. В нея работят около 100 изследователи. В момента тя анализира ефектите от пандемията, цифровизацията, климатичните промени и отражението им върху работните места, квалификацията и баланса между личен живот и труд, обясни Калфин. „Събира се много добър опит от различните страни, който е на разположение и може да се използва. Така че знанието, което се натрупва там е изключително полезно”, допълни той. 

Ивайло Калфин е бивш министър на труда и социалната политика на България. В периода 2009 – 2014 година бе евродепутат, а преди това и министър на външните работи на България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цвети и нейните "щастливи" биволи от породата българска мурра

Тя е красива, стройна, млада и образована. Притежава всички качества за успешна кариера на модния подиум или в рекламния бизнес! Но избира да отглежда … биволи на село. Цветелина Недкова завършва с отличие висшето си образование в специалностите..

публикувано на 16.04.24 в 10:05
Шошана Барух

Бюрек със сирене, айрян и таратор – Шошана и нейната българска закусвалня в Бразилия

Casa Bulgara или Българската къща заема водещо място в кулинарните пътеводители на Сао Паоло – най-големия град в Бразилия с над 12 милиона жители. Закусвалнята съществува от близо половин век на един и същи адрес и е собственост на 75-годишната..

публикувано на 02.04.24 в 11:20

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15