Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да променят избирателните протоколи

Снимка: архив

Централната избирателна комисия - ЦИК няма да променя протоколите, защото в тях няма нито един ред, който да не съответства на Изборния кодекс. Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева по повод критиките за сложността на протоколите. Числата са много, но няма как без тази информация да съществува секционния протокол, отбеляза Цанева. Другият говорител на ЦИК Димитър Димитров подчерта, че те ще се опитат да улеснят работата на секционните комисии по попълване на протокола, предаде БТА.

Цанева съобщи, че до момента в ЦИК са регистрирани 4 социологически агенции за проучвания и 22 наблюдателските структури с 1835 наблюдатели. Регистрирането на наблюдателите ще продължи до деня за размисъл.

Общо 465 е окончателният брой на секционните избирателнти комисии в чужбина, назначени от ЦИК, съобщи Цанева. Предложението от страна на българските общности за включване на техни представители не е възможно, защото съставът на комисиите е вече назначен, допълни тя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изтича срокът, в който мисиите ни зад граница да поискат съгласие за провеждане на избори

Днес изтича срокът, в който ръководителите на българските мисии зад граница трябва да поискат съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 9 юни т.г. и разкриване на секции в дипломатическите и консулските мисии и извън тях...

публикувано на 14.04.24 в 10:58

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено..

публикувано на 14.04.24 в 05:05
Росен Плевнелиев (вдясно)

Президентът Росен Плевнелиев сред лекторите на Bulgaria Wants You в Берлин

С видео на чужденци, избрали да живеят в страната ни, започна днешният кариерен форум за българи в чужбина “Кариера и живот – защо в България?“, който се провежда в Берлин.  “ Живеем в 21-ви век и има много мостове и начини, с които да бъдеш близо..

публикувано на 13.04.24 в 15:49