Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Лолова с “Икар” за изключителен принос към театъра

Снимка: Ани Петрова

Голямата филмова, театрална и телевизионна актриса Татяна Лолова, която почина в понеделник на 87 години, ще получи посмъртно наградата “Икар” за изключителен принос към театъра. 

Управителният съвет на Съюза на артистите е гласувал отличието да бъде връчено на една от най-обичаните български актриси още в началото на февруари, информират от организацията. 

Наградата трябваше да бъде обявена заедно с номинациите във всички категории на 27 март.

Днес Сатиричният театър отваря вратите си за всички хора, които искат да се сбогуват с Татяна Лолова. Почитателите ѝ ще могат да оставят своите думи за актрисата в паметна книга и да занесат цвете.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж. В румънския град Клуж-Напока..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата..

публикувано на 14.07.24 в 06:00