Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Открива се Фестивалът на френското кино

Снимка: opoznai.bg

Тази вечер в София се открива 10-ият Фестивал на френското кино. Първата прожекция от програмата е днес от 19:00 ч. в кино "Люмиер" при НДК. Това е политическият трилър „Вила Каприз“, все още непредставен на публиката във Франция, в присъствието на режисьора Бернар Стора и на композитора Венсан Стора, съобщават от Френския институт в България.

Оттам посочват, че ще бъдат показани общо 11 филма в тематичните секции „Филми на годината“ и „Удивителният Мишел Пиколи“. Напомняме, че големият френски актьор Мишел Пиколи си отиде през 2020 г. Фестивалът на френското кино ще продължи до 22 април.

Още от категорията

Народният театър отдава почит на Иван Вазов

“Препрочитаме Вазов” – така Народният театър, който носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов, е озаглавил инициативата си по повод стогодишнината от неговата смърт. Почит към народния поет ще отдадат 50 изтъкнати актьори, представяйки..

публикувано на 24.05.21 в 07:00
Емблематичните фигури на Пенчо и Петко Славейкови в София са дело на Георги Чапкънов.

Българска литература ще звучи на пл. “Славейков”

По случай 24 май любими български произведения ще бъдат представени по необичен начин. На столичния пл. “Славейков” с помощта на мултимедийната инсталация "Звукът на българската литература" ще зазвучат откъси от произведения на съвременни наши автори и..

публикувано на 24.05.21 в 06:00

Природата на Родопите оживява в аудио-визуален проект

Най-новата композиция   на музикалното дуо „Летящите Номади“ е посветена на зимата и на елемента вода. Клипът „Бяло Ехо“, е записан в естествената тишина на природата и е заснет в 6 локации на Родопите, като част от проекта "Синтез". Бас..

публикувано на 23.05.21 в 10:35