Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа по подготовката на новото правителство. Той каза, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде депозиран в Народното събрание и депутатите ще имат възможност да решат, дали да до приемат.

В програмата на заседанието остава създаването на комисия за ревизия на управлението на кабинета на Бойко Борисов. Решението за това бе взето на вчерашния Председателски съвет в Народното събрание и бе потвърдено от председателката на групата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Предстои също обсъждането на първите 3 комисии в новия парламент – правна, здравна и бюджетна.

Още от категорията

Възможен ли е политически консенсус в новия български парламент?

Изказванията на председателите на парламентарните групи в новосформираното 46 Народно събрание, в първия си работен ден, препотвърдиха желанието за промяна на досегашния модел на управление и амбицията за диалог с партията-победител на изборите..

публикувано на 22.07.21 в 11:14

Депутатите от 46-ия парламент положиха клетва

“ Суверенът ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, нека да работим за мечтата на този народ да има просперираща България ”. С тези думи най-възрастният депутат Мика Зайкова откри новия 46-и парламент. По време на тържественото заседание – в..

публикувано на 21.07.21 в 13:52

Ива Митева отново е председател на парламента

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание.  Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за..

публикувано на 21.07.21 в 12:15