Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В ГЕРБ са готови с проектокабинета

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Проектът за правителство на ГЕРБ е готов, обяви пред bTV вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Според него предложението за кабинет ще бъде по-скоро политически знак, тъй като той няма да получи подкрепата да управлява. 

В проекта на ГЕРБ има както приемственост, така и нови лица. Попитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата за съставяне на правителство от президента или ще продължи да бъде в отпуск, Томислав Дончев отговори: „Ще видим”. А по повод новосъздадената парламентарна комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ, той коментира, че мисията й ще бъде “да генерира скандали, политическо говорене и упреци, обслужващи определени интереси”.

Още от категорията

Корупцията руши международния авторитет на България - мерките са задължителни

Списъкът с лица и фирми, създаден след оповестените от САЩ санкции по закона „Магнитски“ , цели да минимизира рисковете за страната в политически и икономически план. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в откритата част на свикания от него..

публикувано на 07.06.21 в 13:58

Руски опозиционер се надява да стигне до Варна

Опозиционният политик и бивш депутат от Държавната дума Дмитрий Гудков съобщи, че заминава от Русия за Украйна. Гудков е заподозрян по дело за неплащане по договор за аренда. Самият той нарича преследването си от страна на руските власти..

публикувано на 07.06.21 в 09:18

Съветът по сигурността ще обсъди борбата с корупцията

Необходимостта от нови и адекватни политики за борба с корупцията ще бъде една от темите, която ще бъде обсъдена днес на заседанието на Съвета по сигурността. Служебният министър-председател Стефан Янев реши да свика органа, за да постави и други важни..

публикувано на 07.06.21 в 06:00