Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанско кино и литература до 29 април в София

Снимка: Институт Сервантес-София

За поредна година, Институт Сервантес-София става партньор на филмовия фестивал за документално кино Master of Art – единственият в Източна Европа международен форум за документални филми за изкуство.

Master of Art не е само филмов фестивал, това е фестивал на всички изкуства“ – твърди артистичният директор на форума Найо Тицин. Предстои неговото шесто издание, в което публиката ще се потопи в творчеството на великите в изкуството, архитектурата, модата и дизайна. От 22 до 29 април публиката ще види пет филма с испанско участие: „Елиът Ъруит, тишината звучи добре“ (2019), Dear Werner (Walking on Cinema), „Каногар. Форми в изкуството“ (2020) и W.I.S.H.? (2020).

Освен киноизкушения, испанският културен институт „Сервантес“ имат предизвикателство и към всички любители на испанската и испаноамериканската литература. На 23 април, по повод честването на Световния ден на книгата, всеки желаещ може да донесе своя любима книга на испаноезичен автор и да прочете откъс от нея на испански или превода ѝ на български език. Участниците ще получат по една червена роза, следвайки традицията в чест на Свети Георги, и спомен от Институт Сервантес. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15