Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книжно издание ни среща с „различните“ деца на България

Снимка: Facebook /Да Се Запознаем

В седмицата, в която отбелязахме Световния ден на книгата и авторското право, излезе от печат една много специална безплатна фотокнига с кауза и послание. "Да се запознаем с "различните" деца на България" е възможност да се срещнем с 35 деца, диагностицирани със заболявания като церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун и др. Освен фотографии, в книгата са включени някои от личните истории на участниците в нея, както и базови характеристика на заболяванията им.

Мисията на това издание е да направи ги по-разпознаваеми, а страдащите от тях - приети от обществото ни. Само така тези децата и близките им ще могат да водят по-отворен и свободен начин на живот, категорични са Анна Йончева, основател на проекта „"Различните" деца на България" и Ваня Тодорова - председател на фондация "Можем заедно". Затова и акцент в историите от книгата са мечтите и възможностите, които имат усмихнатите модели на фотографа-любител Анна Йончева, за да се разбере, че често пъти те са същите като нашите.

Книгата ще бъде раздавана безплатно из страната с фокус училищата, а по-голямата цел на проекта „Различните деца на България“ е продължаващото събиране на средства за закупуване на специални люлки-везни, пригодени за деца в инвалидни колички. До момента има произведени и монтирани 15 такива съоръжения, благодарение на усилията на Анна Йончева. Премиерата на книгата "Да се запознаем с "различните" деца на България" в София е на 24 април в рамките на Пролетния базар пред НДК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00