Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книжно издание ни среща с „различните“ деца на България

Снимка: Facebook /Да Се Запознаем

В седмицата, в която отбелязахме Световния ден на книгата и авторското право, излезе от печат една много специална безплатна фотокнига с кауза и послание. "Да се запознаем с "различните" деца на България" е възможност да се срещнем с 35 деца, диагностицирани със заболявания като церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун и др. Освен фотографии, в книгата са включени някои от личните истории на участниците в нея, както и базови характеристика на заболяванията им.

Мисията на това издание е да направи ги по-разпознаваеми, а страдащите от тях - приети от обществото ни. Само така тези децата и близките им ще могат да водят по-отворен и свободен начин на живот, категорични са Анна Йончева, основател на проекта „"Различните" деца на България" и Ваня Тодорова - председател на фондация "Можем заедно". Затова и акцент в историите от книгата са мечтите и възможностите, които имат усмихнатите модели на фотографа-любител Анна Йончева, за да се разбере, че често пъти те са същите като нашите.

Книгата ще бъде раздавана безплатно из страната с фокус училищата, а по-голямата цел на проекта „Различните деца на България“ е продължаващото събиране на средства за закупуване на специални люлки-везни, пригодени за деца в инвалидни колички. До момента има произведени и монтирани 15 такива съоръжения, благодарение на усилията на Анна Йончева. Премиерата на книгата "Да се запознаем с "различните" деца на България" в София е на 24 април в рамките на Пролетния базар пред НДК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ниски добиви на слънчоглед в Добричко заради сушата

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич при 170 кг/дка миналата година, показват данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините..

публикувано на 26.08.24 в 16:37
Киево-Печорската лавра в Киев, една от най-големите светини на православието в Украйна

Защитници на каноничната УПЦ в Украйна издигнаха глас в защита на православието

Решението на украинската Върховна рада да обяви извън закона Украинската православна църква (УПЦ) събра представители на различни поместни църкви, които издигнаха глас срещу гоненията на православни в Украйна. В пресконференция в..

публикувано на 26.08.24 в 14:43

Приморско приключва сезона с 30% ръст на туристите

Курортният град Приморско е домакин на Черноморския форум 2024, където най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония, на 6 септември 2024 г. в центъра на града. За девета поредна година..

публикувано на 26.08.24 в 14:20