Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадри, заснети с дрон над България, са хит в социалните мрежи

„България е невероятно място, обсипано с величествени планини, красиви плажове и живописни села, сгушени в полите на Балкана”. Това са първите думи на Светлин Маринов, след като прегледал кадрите, заснети от камерата на неговия дрон, прелетял стотици..

публикувано на 31.10.15 в 09:45

Скалният манастир в с. Крепча става действащ 1100 години след неговото създаване

Манастирът край с. Крепча в областта на Търговище е паметник на културата, а от тази година, с решение на Светия синод , вече е действащ манастир. Засега е познат само сред историците, но бързо ще стане популярен и сред туристи и поклонници. Там се..

публикувано на 30.10.15 в 09:35

Кирил Николов-Дизела стана лице на кампанията за спасяване на туристическа хижа „Амбарица”

Кирил Николов, познат с прякора Дизела, се включи в благотворителна кампания за набиране на средства за възстановяване на хижа „Амбарица“ в сърцето на Стара планина.Кирил Николов стана известен с успешния си опит да постави рекорд за скоростно пробягване..

публикувано на 29.10.15 в 15:50