Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Въпреки бурното строителство на хотели през последните години, Велинград успя да съхрани чара си на потънал в зеленина курорт за семеен отдих.

Хотелиерите във Велинград се готвят за летния сезон

На планина като на море! Така ще се почувствате, ако през наближаващите летни жеги изберете Велинград за своята почивка. Тук почти всеки хотел има открит басейн, в чийто минерални води се оглеждат живописните върхове на Родопите. През топлите дни от..

публикувано на 03.06.10 в 10:27
Езда в местността „Айдушко сборище” край с. Балканец – една от най-търсените атракции сред любителите на приключенията

Регион Балкания ще привлича туристи с по-ниски цени и безплатни екстри

С много музика, фойерверки, томболи и танци до зори ще бъде даден официалният старт на летния сезон в туристически регион Балкания, разпростиращ се в централна Стара планина. Специално за събитието, което ще се състои тази неделя в Троян, ще пристигнат и..

публикувано на 03.06.10 в 09:23
Жените от община Иваново зарадваха присъстващите с богата фолклорна програма.

Фестивал на гъбата в село Красен

Те са много вкусни и полезни, но ако не внимавате, могат да ви отровят. Както вероятно се досещате – става дума за гъбите. Никой не знае колко голямо е тяхното видово разнобразие. Но едно се знае със сигурност – в България най-много гъби се култивират край..

публикувано на 02.06.10 в 09:25