Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Снимка: Вършец - Туризъм и СПА

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически колела. Велосипедите ще се отдават под наем за не повече от 3 часа - достатъчно време, за да се разходите в парковете на града. 

Сред най-посещаваните зелени зони на Вършец са булевардът с почти 100 годишните чинари, оформящи зелен тунел в центъра, и - градският лесопарк, вторият по големина у нас, създаден в началото на миналия век, който пази уникални растителни видове.

Междувременно малки и големи вече "разпускат" в емблематичния за Вършец въжен парк, един от най-големите в България. Той е изграден от 45 елемента, а за преминаването му са необходими поне 2 часа.

Още от категорията

Езда в местността „Айдушко сборище” край с. Балканец – една от най-търсените атракции сред любителите на приключенията

Регион Балкания ще привлича туристи с по-ниски цени и безплатни екстри

С много музика, фойерверки, томболи и танци до зори ще бъде даден официалният старт на летния сезон в туристически регион Балкания, разпростиращ се в централна Стара планина. Специално за събитието, което ще се състои тази неделя в Троян, ще пристигнат и..

публикувано на 03.06.10 в 09:23
Жените от община Иваново зарадваха присъстващите с богата фолклорна програма.

Фестивал на гъбата в село Красен

Те са много вкусни и полезни, но ако не внимавате, могат да ви отровят. Както вероятно се досещате – става дума за гъбите. Никой не знае колко голямо е тяхното видово разнобразие. Но едно се знае със сигурност – в България най-много гъби се култивират край..

публикувано на 02.06.10 в 09:25
В късната пролет Розова долина се обагря в цикламено, а във въздуха се понася уханието на рози.

Калофер в сезона на розите

Хиляди гости от страната и чужбина се стичат всяка пролет в Централна България, за да присъстват на незабравимо зрелище – цъфтенето на прословутата българска маслодайна роза. По това време на годината прочутата Розова долина, заключена между суровите зъбери..

публикувано на 26.05.10 в 10:40